Nagradna igra Preberi me poleti

Poleti je dan dolg in beremo pozno v noč.

Naj bo to poletje – poletje s knjigami slovenskih avtorjev 34. Vilenice in s prevodi letošnjih gostov Vilenice, iz sveta.

Nagradna igra Preberi me poleti, ki poteka v okviru 34. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica in v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, se začne 21. junija 2019, prvi poletni dan, s sporočilom za javnost in odprtjem kotička za Vilenico v sodelujočih knjižnicah ter v Trubarjevi hiši literature.

Bralcem je na voljo priporočilni seznam knjig, ki so predmet nagradnega natečaja; gre za slovenske prevode tujih gostov letošnjega, 34. festivala Vilenica (navedeni so na plakatu, ki je obešen v vileniškem kotičku), ter celotne opuse slovenskih avtorjev na letošnji Vilenici: to so Esad Babačić, Jasmin B. Frelih, Nataša Kramberger in Ace Mermolja.

Ob plakatu so glasovalna skrinjica in glasovnice. Vsak bralec lahko za svojo najljubšo prebrano knjigo s seznama glasuje le enkrat, le z eno glasovnico. Zaželeno je, da svojo odločitev na kratko tudi pojasni, ni pa nujno. Prav tako naj zapiše svoje kontaktne podatke, da ga – če bo izžreban – organizatorji lahko obvestijo in se z njim dogovorijo o prevzemu nagrade: to bodo knjige tujih in slovenskih avtorjev 34. Vilenice, ki jih podarjajo slovenske založbe.

Glasovanje je možno do vključno 23. septembra 2019 (prvi jesenski dan). Takrat bodo organizatorji nagradne igre zbrali vse glasovnice in preverili, ali so ustrezno izpolnjene. Javno žrebanje nagrajencev bo 26. septembra ob 18. uri v Trubarjevi hiši literature, na prireditvi, ki bo tudi povzela vtise letošnje Vilenice. Izžrebanih bo 10 bralcev oz. bralk.

V slovenščini lahko beremo naslednje tuje goste letošnjega, 34. festivala Vilenica:

ZVONKO KARANOVIĆ: Najboljša leta naših življenj (Lud Šerpa)
ENES KARIĆ: Pesmi divjih ptic (Beletrina)
JONAS LÜSCHER: Pomlad Barbarov (Založba Litera)
AMANDA MIHALOPULU: Zakaj sem ubila najboljšo prijateljico (Modrijan)
MOHAMAD ABDUL MONAEM: Enaindvajset žensk iz Ljubljane (Moderna galerija)
DRAGAN VELIKIĆ: Preiskovalec (Cankarjeva založba)
                                          Dantejev trg (Zrakogled)
                                          Rusko okno (Društvo slovenskih pisateljev)
                                          Bonavia (Cankarjeva založba)
                                          Astrahan (Cankarjeva založba)

Slovenski avtorji na 34. Vilenici:

ESAD BABAČIĆ
JASMIN B. FRELIH
NATAŠA KRAMBERGER
ACE MERMOLJA

Varovanje osebnih podatkov