Polona Glavan 

PolonaGlavan1-FotoJureMo_nikPolona Glavan se je rodila leta 1974 v Ljubljani. Študirala je primerjalno književnost na Univerzi v Ljubljani. Je pisateljica in prevajalka sodobne angleške, ameriške in irske književnosti. Pri založbi Beletrina je izdala dva romana in zbirko kratkih zgodb in bila dvakrat nominirana tudi za nagrado Kresnik za najboljši slovenski roman. Najnovejši roman Kakorkoli (2014) je bil nominiran za nagrado Kritiško sito za najboljšo knjigo.

Foto © Jure Močnik

 

Karlo Hmeljak

Karlo Hmeljak, Koper 21.2.2010

Karlo Hmeljak se je rodil leta 1983 v Kopru. Je pesnik, prevajalec poezije in mednarodno uveljavljen športni jadralec. Je avtor treh pesniških zbirk. Poezijo in prevode objavlja v reviji Idiot, pri kateri tudi urednikuje. Njegove pesmi so bile objavljene v več antologijah in prevedene v angleščino

Foto © Aleš Rosa

Andrej Hočevar

AndrejHocevarfotoMajPavcekAndrej Hočevar se je rodil leta 1980 v Mariboru. Študiral je primerjalno književnost na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Je pesnik, kritik, občasni prevajalec poezije iz angleščine in nemščine, glavni urednik knjižne zbirke Prišleki ter odgovorni urednik elektronskega medija www.ludliteratura.si. Hočevar je osnoval in vodil več literarnih in kulturnih projektov, med njimi tudi projekt »Slovenska literatura in tuji kritiki«.

Foto © Maj Pavček

 

Veno Taufer

Veno TauferVeno Taufer se je rodil leta 1933 v Ljubljani. Je pesnik, dramatik, esejist, kritik, urednik in prevajalec. Leta 1985 je dal pobudo za Komisijo za zaščito mišljenja in pisanja, ki je postala odmevna civilnodružbena vzpodbujevalka javnega mnenja za slovensko pomlad. Leta 1986 je uresničil zamisel Vilenice in jo vodil 13 let, od 1998 je njen ustanovni predsednik in član žirije. Za svoje delo je prejel vrsto nagrad doma in v tujini.

Foto © Miran Pflaum

.