6.5.2009

 

V sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Dublinu in Nacionalno irsko knjižnico je 5. maja ob 19. uri v Dublinu potekala predstavitev Antologije sodobne književnosti v irščini, druge knjige zbirke Antologije Vilenice, ki je bila izdana in predstavljena v okviru 22. festivala Vilenica. O knjigi sta spregovorila urednica Tina Mahkota ter pesnik in prevajalec Gabriel Rosenstock, sourednik zbirke. Zbrane na predstavitvi sta z uvodnim nagovorom pozdravila tudi slovenski veleposlanik v Dublinu gospod Franc Mikša in direktor knjižnice gospod Aongus Ó hAonghusa. Sledilo je branje irskih avtorjev, ki so uvrščeni v antologijo, v irščini in v slovenskem jeziku.
Poleg Amanairisa je bila v Dublinu predstavljena tudi revija Litterae Slovenicae, ki jo Društvo slovenskih pisateljev skupaj s Slovenskim centrom PEN in Društvom slovenskih književnih prevajalcev izdaja od leta 1963.  Promocijo revije je pripravila Lela B. Njatin, dolgoletna urednica.
(Na  fotografiji od leve proti desni: Aongus O hAonghusa, direktor Nacionalne knjižnice Irske, Amalija Jelen Mikša, soproga veleposlanika RS na Irskem, Paddy  Bushe, irski pesnik, Lela. B. Njatin, Celia de Freine, irska pesnica, Tina Mahkota, mag. Franc Mikša, veleposlanik RS na Irskem, Gabriel Rosenstock, irski pesnik.)