Fotografska razstava ob 33. Mednarodnem literarnem festivalu Vilenica v organizaciji Višje strokovne šole ŠC Srečka Kosovela Sežana in Društva slovenskih pisateljev

Mednarodni literarni festival Vilenica je letos potekal triintridesetič. Višja strokovna šola ŠC Sežana že vrsto let sodeluje s festivalom, in sicer študentje oblikovanja izdelajo kamnito priznanje Kristal Vilenice, študentje fotografije pa spremljajo celoten festival in pripravijo zaključno fotografsko razstavo. Tako tudi fotografi ustvarjajo zgodbe. Vzporedne zgodbe, ki so nastajale, ko so literate spremljali na branjih, simpozijih, predstavitvah in izletih ter jih ujeli tako med vročimi razpravami, v medsebojnih pogovorih in tihih trenutkih, ko so se umaknili v svoja razmišljanja. Študentje so pokazali izredno senzibilnost za ljudi in prostor ter tako uspeli pričarali festivalsko vzdušje tudi z jezikom podob. Fotografskih podob. Njihove fotografije nudijo osebne perspektive, različnost pogledov in samosvojo interpretacijo Vilenice 2018.

Otvoritev razstave bo 9. 10., ob 18.00 v Kosovelovem domu v Sežani. Razstava bo na ogled bo do 11. 11. 2018

Vljudno vabljeni!

Avtorice in avtorji razstavljenih fotografij so:

Tina Kosmos, Ivo Štefanič, Aleksander Zdjarski, Adnan Hadžan, Andrej Kek in Žiga Pele. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljice doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije.