Literarni posredniki 2017

Thorsten Ahrend, Nemčija

Thorsten Ahrend se je rodil leta 1960 v Wittenbergu v Nemčiji. Na Univerzi v Leipzigu je študiral nemško filologijo in literaturo. Leta 1989 je zaključil svojo doktorsko disertacijo na Univerzi v Rostocku. Med leti 1990 in 1998 je delal kot urednik sodobne nemško-jezične literature, najprej pri založbi Reclam Verlag, kasneje pri založbi Gustav Kiepenheuer, od leta 1998 do 2004 pa pri založbi Suhrkamp Verlag. Od leta 2005 je glavni urednik založbe Wallstein Verlag v Göttingenu.

Geoffrey E. Taylor, Kanada 

Geoffrey E. Taylor: Photo © creditreadings.org

Geoffrey E. Taylor je direktor Mednarodnega pisateljskega festivala, ki ga gosti Harbourfront Centre. Je svetovalec ustanove Humber School of Creative Writing, ustanovni član svetovalnega sveta Word on the Street (Toronto) ter soustanovitelj Word Alliance, partnerstva nekaterih najpomembnejših svetovnih literarnih festivalov. Revija Quill and Quire ga je uvrstila med 30 najvplivnejših ljudi v kanadskem založništvu.

Renata Zamida, Slovenija 

Renata Zamida

Renata Zamida je v založništvu aktivna že več kot 10 let, zlasti na področju mednarodne promocije in prodaje avtorskih pravic ter na področju e-knjige in kulturnega menedžmenta. Končala je študije novinarstva ter filozofije in splošnega jezikoslovja. Od lanskega leta je zaposlena na Javni agenciji za knjigo RS, kjer skrbi za področje mednarodnega povezovanja in vodi projekt Slovenija, častna gostja na knjižnem sejmu v Frankfurtu. Kot članica upravnega odbora Slovenskega knjižnega sejma skrbi za področje mednarodnega programa na sejmu. Predava, objavlja strokovne in poljudne avtorske članke, prevaja in tolmači.

Achim Zechner, Avstrija

Achim Zechner: Foto © Eva Asaad

Achim Zechner, rojen leta 1969, je od 1985 delal v različnih knjigarnah in založbah. V zgodnjih devetdesetih je ustanovil novo medijsko agencijo in izdal več publikacij o tematikah, ki se tičejo interneta. Od 2007 vodi družinsko založbo Johannes Heyn. Leta 2010 je ustanovil “Edition Meerauge“ kot neodvisno znamko, ki se osredotoča na sodobno literaturo v bibliofilski podobi.