V četrtek, 26. septembra, ob 18. uri,

vas vabimo v Trubarjevo hišo literature
(Stritarjeva ulica 7 v Ljubljani)

na razglasitev imen nagrajencev nagradne igre
“Preberi me poleti”
,
ki je – v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana – potekala v sklopu
34. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica.

Dogodek bo tudi priložnost, da strnemo še sveže vtise o letošnjem festivalu.

Z nami bo 
Mohamad Abdul Al Munem 

(Palestina, Sirija, Slovenija),
gost 34. Vilenice.

***

Nagradna igra “Preberi me poleti” se je pričela 21. junija 2019, na prvi poletni dan, s sporočilom za javnost in odprtjem kotička za Vilenico v sodelujočih knjižnicah (Knjižnica Otona ŽupančičaKnjižnica Prežihov VorancKnjižnica BežigradSlovanska knjižnicaKnjižnica Jožeta MazovcaKnjižnica Šiška) ter v Trubarjevi hiši literature.

Za bralce smo pripravili priporočilni seznam knjig, ki so bile predmet nagradnega natečaja, slovenske prevode del tujih gostov 34. festivala Vilenica (navedeni so bili na plakatu, obešenem v “vileniškem kotičku” knjižnice) ter celotne opuse slovenskih avtorjev na letošnji Vilenici: to so Esad Babačić, Jasmin B. Frelih, Nataša Kramberger in Ace Mermolja.

Ob plakatu so bile glasovalna skrinjica in glasovnice. Vsak bralec je lahko za svojo najljubšo prebrano knjigo s seznama glasoval le enkrat, le z eno glasovnico. Nagrajenci prejmejo knjige tujih in slovenskih avtorjev 34. Vilenice, ki jih podarjajo slovenske založbe.

 

***

Mohamad Abdul Al Munem 

Mohamad Abdul Al Munem (1965) je pesnik, pisatelj in nekdanji založnik. V Alepu je imel založbo Al Qabas. Izdajal je dela avtorjev z vsega sveta, tudi tista, ki niso bila blizu Asadovemu režimu, zato je bilo njegovo življenje večkrat ogroženo, bil je tudi zaprt. Leta 2016 se je podal proti Evropi. Ostal je v Sloveniji in se kmalu vključil v kulturno dogajanje v Ljubljani. Spet je začel pisati. Izdal je trijezično zbirko pesmi Enaindvajset žensk iz Ljubljane (2018), piše pa že nova dela.

 

Vabljeni!

Ekipa Vilenice

In drugi partnerji festivala.